Home » Mediawijsheid Training

Mediawijsheid Training

mijn kind op social mediaBij de Regeltante kun je ook terecht voor mediawijsheid training zoals de training social media voor kinderen in groep 7 & 8 of lezingen over mediawijsheid voor ouders. Mediawijsheid staat voor alle vaardigheden die je nodig hebt om actief en bewust deel te nemen aan de mediasamenleving. Mediawijsheid gaat over informatievaardigheden, hoe gedraag je je op social media, hoe maak je veilig gebruik van internet en hoe ga je technisch om met digitale media.

Social media training voor kinderen in groep 7 & 8

Social media is hot. En de leeftijd waarop kinderen hiermee in aanraking komen wordt steeds jonger. De meeste ouders zijn zich al bewust van de negatieve kanten die dit met zich mee kan brengen en weten dat een goede begeleiding hierbij heel belangrijk is. Daar is de training ‘mijn kind online’ dan ook in de eerste plaats voor bedoeld. Om kinderen bewust en veilig te leren omgaan met social media. Maar social media heeft ook heel veel leuke en leerzame kanten en draagt bij aan de ontwikkeling van het kind. Daarom zal ook hier aandacht aan worden besteed.

Aan de orde komen: de werking van social media, valkuilen en kansen van social media, online profilering, groepsvorming, pesten, begripsvorming, de impact van social media en mindful mediagebruik.

Voor wie?
Deze training is bedoeld voor kinderen in groep 7 & 8 van het basisonderwijs

Wat leer je?
• Wat is social media precies? Hoe werkt het en kun je alles geloven wat je leest en ziet
• Hoe bescherm je je zelf op social media: wachtwoorden en privacy
• Wie accepteer je als vriend
• Hoe kun je slechte intenties leren traceren
• Wat doe je als je iets vervelends meemaakt
• Kun je op social media plaatsen wat je wilt
• Wat zijn de regels op social media
• Wat kun je doen als je gepest wordt
• Wat straal je uit op op social media en hoe kun je dit veranderen
• Hoe kun je social media inzetten in jou voordeel
• Wat voor social media gebruiker ben jij. Gebruik je het ook positief en doe je het niet teveel

Hoe?
De training duurt ongeveer 2 uur en wordt in kleine groepjes van max. 12 kinderen gehouden. Hierbij worden stukjes theorie afgewisseld met leuke interactieve opdrachten. Centraal staan bewustwording, grenzen en zelfreflectie. Het is ook mogelijk om de training klassikaal te geven op locatie.

Door wie?
De training wordt gegeven in samenwerking met Maaike Bruggeman van coaching- en trainingsbedrijf Coaching in je dag. Maaike is weerbaarheidstrainer ‘Rots en Water’ en biedt kinderen & ouders professionele ondersteuning bij leer- en gedragsproblemen en opvoedkundige zaken.

Wanneer?
Kijk voor actuele data in de agenda hiernaast

Waar?
Coaching in je dag
Kempenaar 01-34
8242 BA Lelystad

Kosten
De kosten van deze training bedragen €35,-  Dit is inclusief drinken, iets lekkers en materialen.

Voor tarieven voor het organiseren van een informatiebijeenkomst voor ouders of het klassikaal geven van social media training, neem contact op met c.bierma@kpnmail.nl

Aanmelden
Aanmelden voor de training op de Kempenaar kan via info@coachinginjedag.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>